Orlando Half Marathon

Orlando Half Marathon er et løp som har blitt arrangert 5 år på rad, og som trekker flere tusen deltakere. Det arrangeres både halvmaraton og en 5-kilometersdistanse, og løpet er godt tilrettelagt for løpere med ulike grader av erfaring.

Orlando, Florida

Orlando er en by i det sentrale Florida, og med det omliggende forstadsområdet er dette det tjuefjerde største metropol-området i USA med over 2,8 millioner innbyggere. Selve byområdet har et innbyggertall på over 260.000, og dette gjør byen til Floridas fjerde største. Orlando er en veldig populær turistdestinasjon, og har blitt kalt verdens hovedstad for fornøyelsesparker. I 2014 hadde området mer enn 62 millioner besøkende, med Walt Disney World, Universal Studios og SeaWorld som noen av de aller mest besøkte attraksjonene.

Orlando ligger i Floridas sentrale innsjøområde, og tidlig vinter betyr vanligvis milde til moderat varme temperaturer. Man kan også forvente lite regn, mindre enn i sommermånedene.

Gjennomføring av løpene

Denne halvmaratonen arrangeres i begynnelsen av desember, og i 2016 går løpet av stabelen 3. desember. Løpet går igjennom Orlandos sentrum. 2016 markerer løpets 38. gjennomføring, og man forventer i nærheten av 6000 deltakere. Ruten er relativt flat, så den er relativt rask og enkel å gjennomføre. I tillegg til halvmaratonen arrangeres også et 5-kilometers løp som passer for selv de minst erfarne løpere.

Løpet både starter og fullføres ved Lake Eola Park, og løypa går i en sløyfe gjennom byen som tar løperne forbi flere små innsjøer og byparker. Langs løypa settes det opp underholdning, som live band med flott musikk samt hjelpe- og drikkestasjoner underveis i løpet. Mat og drikke, samt deltakermedaljer er tilgjengelige i målområdet, hvor det arrangeres en Finish Line Festival.

Det forventes mange påmeldte i 2016, og det oppfordres derfor til tidlig registrering. Det er satt en grense på 4500 deltakere for halvmaratonen og 2000 for 5-kilometeren. Årets Orlando halvmaraton vil bli det femte i rekken, og det forventes at løpet vil fortsette årlig i årene som kommer. Løpene er satt opp for å være tilgjengelig også for deltakere som ønsker å gå, og alle som fullfører løpet vil få en deltakerpremie.

Deler av donasjoner og startkontingenter går til inntekt for brystkreftforskning.

Et flott sted å starte

Dette er et løp som svært enkelt kan kombineres med en familieferie, ettersom det er lagt til turisthovedstaden Orlando. Her er det gode muligheter for nye og mindre erfarne løpere å hente viktig erfaring. Disse løpene er gjennomført etter strenge retningslinjer og med sikkerhet i høysetet. Deltakere blir tatt godt vare på, og en flat og relativt enkel løype gjør dette til et perfekt startpunkt. 5-kilometersløpet passer godt for selv de aller minst erfarne, og er en perfekt distanse å velge for en førstegangsløper. Også for dette løpet trenger man selvsagt noe trening, men det er mulig å gjennomføre selv uten å ha lagt inn mange måneder med hardtrening. For løpere som allerede har jobbet med treningen en stund er dette den perfekte muligheten for å prøve seg på en halvmaraton. Med mange deltakere er det enkelt å finne et tempo man kan følge uten at man blir fraløpt. I tillegg er Orlando en by det både er enkelt å reise til og å finne husrom i, og man har muligheter i alle prisklasser. Dette er absolutt et lavterskelløp som er en flott introduksjon til konkurranseløping, og som enkelt kan gjennomføres som en familie- eller vennetur. Med mye liv langs løypa er dette også et morsomt løp for publikum!